Foto: Frida Wismar

Chili con carne


4

Snabblagad chili på köttfärs med bönor. Serveras med nachos. En vardagsrätt med sting.

  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek (cirkamängd)
  • 2 st paprikor, valfri färg
  • 400 g kokta valfria bönor
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk chilipulver
  • 1 tsk Liquid Smoke (rökig smakessens)
  •   Nacos
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
  2. Fräs lök och färs i smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt tomater, vatten, soja och kryddor. Låt allt koka cirka 15 min. Lägg sedan i bönorna och paprikan och koka ytterligare 5 min.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera med nachos och en fräsch sallad.

Annons:

Liknande recept

  •  10 ingr

Chili con carne

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  11 ingr

Chili con carne

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  35 ingr
  •  9 ingr

Chili con carne

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  18 ingr
  •  13 ingr