Foto: TV4

Minestronesoppa


6

Minestrone är den varma kött- och grönsakssoppa som äts överallt i Italien, särskilt vintertid. *Vermiceller är tunn, stärkelserik pasta. Kan ev bytas ut mot en strärkelseredning, ex potatismjöl eller maizena.

  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 1  gul lök
  • 2  purjolökar
  • 1  morot
  • 3  potatisar
  • 250 g vitkål
  • 2 liter het buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 3  tomater
  • 1  krossad vitlöksklyfta
  • 100 g vermiceller
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 2 dl kokta vita bönor
  •   hackad persilja
  •   det gröna från purjolöken
  • 1  lagerblad
  • 2 krm timjan
  • 5  persiljekvistar
  • 4  vitpepparkorn
  1. Skölj och ansa lök, purjo, morot, potatis och vitkål. Skär dem i fina skivor eller strimlor och potatisen i tärningar. Strimla fläsket. Skålla och skala tomaterna och skär dem i klyftor. Fräs fläsket i en soppgryta utan att det tar färg. Lägg ner löken och låt den fräsa med. Tillsätt morot, purjolök (men spara det gröna), potatis och vitkål. Fräs grönsakerna under lock, tills de får fin färg, skaka grytan då och då.
  2. Gör en liten påse av gasbinda med bitar av det gröna från purjolöken, lagerblad, timjan, persiljekvistar och pepparkorn. Tillsätt kryddpåsen, buljong, tomatpuré, tomatklyftor och den krossade vitlöken i grytan. Låt soppan koka 30 minuter under lock.
  3. Bryt sönder vermicellerna och lägg i soppan och låt koka i ytterligare 5–8 minuter. Rör ner ärter och bönor och koka soppan ytterligare 5 minuter. Ta upp kryddpåsen, strö persilja över soppan och servera.

Annons:

Liknande recept

  •  16 ingr

Minestronesoppa

av Sacha Smederevac
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
  •  16 ingr
  •  13 ingr
  •  19 ingr
  •  14 ingr

Minestrone med kyckling och svamptoast

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  25 ingr