Köttsoppa med okra

Köttsoppa med okra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttsoppa med okra

8 ingredienser

Okra är en grönsak som i Afrika ofta används som redning i soppor och grytor. Receptet till den här mustiga soppan kommer från Sierra Leone. Den tar 45 minuter att koka men är väldigt lättlagad. Servera bröd till soppan.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötkött benfritt
  • 1 gul lök
  • 0,75 l köttbuljong
  • 1 aubergine
  • 1 förp krossade tomater
  • 6 färska okrafrukter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Skala och skiva löken. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i köttet och 1/3 av löken. Koka köttet med locket på i 30 minuter.
  2. Skär auberginen, tomaterna och okran i 1 cm stora bitar. Lägg ner grönsakerna och resten av löken i soppan och koka ytterligare 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  3. Rör runt i soppan med en visp så att grönsakerna mosar sig. Smaksätt med salt och peppar.