Överbakad grönsakssoppa

Överbakad grönsakssoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Överbakad grönsakssoppa

13 ingredienser

Mustig och mättande.

Ingredienser

portioner
  • 2-3 morötter
  • 1 klyfta rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 blomkål
  • 125 g frysta ärtor
  • 2 l buljong från tärning, höns- eller nöt
  • 1 krm timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 10-12 tunna skivor vitt bröd
  • 5-6 dl ost, riven
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° övervärme. Dela alla grönsakerna i mindre bitar. Lägg i en gryta, slå på buljongen. Tillsätt kryddorna och småkoka till grönsakerna känns knappt mjuka.
  2. Lägg några brödskivor i botten av en hög gryta. Täck med ost och slå på soppa.
  3. Upprepa så att det blir tre lager bröd, det sista överst. Täck med ost och strö på paprika.
  4. Sätt in grytan en kort stund i ugnen så att osten smälter och ytan får färg. Serveras rykande het.