Ängamat med brytbönor och sparris

Ängamat med brytbönor och sparris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ängamat med brytbönor och sparris

10 ingredienser

Svenskare än så här kan det knappast bli med alla de fina sommarprimörerna samlade i en enda soppa. Den här soppan är mild och len och brukar bli populär om det finns barn med runt bordet.

Ingredienser

portioner
  • 2 morötter
  • 100 g brytbönor
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 dl ärtor (små fina)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g sockerärtor

Till dekoration:

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Tvätta och skär morötterna i minde bitar. Snoppa och ansa brytbönor och sockerärter. Ansa sparisarna. Skär brytbönor och sparris i mindre bitar.
  2. Koka upp buljongen. Lägg i morot, brytbönor och sparis i buljongen. Koka ca 8 minuter tills grönsakerna mjuknat.
  3. Häll i grädde och koka upp tills de första bubblorna syns. Krydda med salt och peppar. Lägg sockerärterna i soppan, hetta upp, dekorera med timjan och servera.