Välj riktigt stora och fina räkor och salladen passar även på festbordet. Den är finast nygjord, eftersom stenbitsrommen kan fälla färg om den får stå.
Ingredienser
200 g champinjoner, skivade
1 citron
5-600 g räkor med skal
1 förp svart stensbitsrom
3 ägg, hårdkokta och hackade
1 ask krasse
1 salladshuvud
dressing:
2 msk senap
1 tsk vinäger
2 msk vatten
0,5 dl olja
2 rågade msk gräddfil
1 dl dill, hackad
salt
Gör så här
Lägg champinjonerna i en skål. Blanda saft från 1/2 citron med lite salt och slå över. Låt dra en stund.
Skala räkorna. Lägg upp räkor, kaviar, avrunna champinjoner och ägg på ett fat, garnera med citronskivor.
Blanda dressingen och servera den till. Låt varje gäst portionera sin sallad i ett sallatsblad.