Foto: TV4

Purjolökspaj


6

En paj med mild löksmak som passar utmärkt till bland annat skinka, korv och kött.

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kallt vatten
  •   Fyllning:
  • 5-600 g purjolök, finskivad
  • 3 msk margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • 100 g riven ost
  • 1 krm paprikapulver
  •   salt och peppar
  1. Pajdeg
    mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Fräs purjon mjuk med margarinet, låt svalna.
  4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut formen.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet. Grädda klart ca 20 min.

Annons:

Liknande recept

Purjolökspaj

av recept.nu
  •  11 ingr

Purjolökspaj

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  11 ingr
  •  1h
  •  16 ingr

Paj med skinka

av recept.nu
  •  15 ingr

Spenatgratäng

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  13 ingr