Foto: TV4

Kungliga räkcrèpes


4

Kungligt gott! Prins Bertil hade några favoriträtter och det här receptet påminner om hans favoritcrèpes. Man kan strö lite ost över dem och gratinera i het ugn några minuter tills osten smält.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 1/4 dl mellangrädde
  • ca 2 dl vetemjöl
  •   Fyllning:
  • 700 g räkor
  • 1 knippa dill, hackad
  • 1-3 dl hollandaisesås
  1. Vispa ihop smeten, låt den svälla 10 min och grädda tunna crèpes.
  2. Skala och grovhacka räkorna, blanda med såsen och dill.
  3. Fyll crèpen, rulla ihop och servera.

Annons:

  •  9 ingr
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  50 min
  •  14 ingr
  •  34 ingr
  •  10 ingr

Jordgubbstårta

av recept.nu
  •  15 ingr