Foto: TV4

Pastadeg


Att göra egen färsk pasta är inte så svårt, även om det tar lite tid. Du kan använda en pastamaskin men det går också bra att kavla degen för hand.

  • 4  ägg
  • 400 g vetemjöl
  1. Lägg vetemjölet i en hög på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck äggen och häll ner dem i gropen. Mjöla in en hand (den andra ska vara ren, så du kan ta i saker med den) och knåda sakta och metodiskt in äggen i mjölet. Knåda tills degen är slät och blank. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylen i en kvart.
  2. Kavla ut degen för hand på mjölat bord eller i pastamaskin. Kavla den riktigt tunt och skär till i den bredd du vill ha. Lägg ett långt träskaft över ett par stolar, häng några handdukar över och häng pastaremsorna där allteftersom de bli klara.
  3. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en kastrull. Koka pastan tills den är lagom mjuk med lite tuggmotstånd kvar, al dente.

Annons:

  •  35 min
  •  8 ingr
  •  13 ingr

Chicken tikka

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  18 ingr
  •  15 min
  •  8 ingr
  •  12 ingr

Risgrynsgröt

av recept.nu
  •  6 ingr