Crêpes med tonfiskfyllning

Crêpes med tonfiskfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crêpes med tonfiskfyllning

13 ingredienser

Fin supérätt. Servera med krispiga salladsblad och några tomatklyftor.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk

Fyllning:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 3 dl kaffegrädde
  • 2 blad tonfisk i vatten à 185 g
  • 1 dl dill, finhackad
  • ev sherry
  • ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ihop crêpesmeten och låt den svälla en stund.
  2. Fräs margarin och mjöl till fyllningen, späd med grädden och krydda. Vänd ned tonfisk och dill. Låt småkoka 5 minuter. Smaka ev. av med sherry.
  3. Grädda tunna pannkakor. Fyll dem med stuvningen, vik ihop och lägg på ugnsfat. Strö på ost.
  4. Sätt in fatet i ugnen och grädda tills osten smält och fått fin färg.