Köttfärspaj

Köttfärspaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärspaj

14 ingredienser

Passar bra som bufférätt eller i picnic-korgen!

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten

Fyllning:

  • 200 g köttfärs
  • 1 gul lök, riven (liten)
  • 3 dl purjolök, strimlad
  • salt
  • peppar
  • 1 förp vita bönor i tomatsås
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk oregano
  • ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Fräs lök och purjo med lite matfett i en panna. Lägg sen i färsen och bryn lite i sänder. Krydda och tillsätt övriga ingredienser utom osten. Koka ca 20 min.
  3. Kalva ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen.
  4. Slå i färsen, strö på ost och grädda klart ca 25 min.