Foto: TV4

Köttfärspaj


4

Passar bra som bufférätt eller i picnic-korgen!

  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 dl vatten
  •   Fyllning:
  • 200 g köttfärs
  • 1  liten gul lök, riven
  • 3 dl strimlad purjo
  •   salt och peppar
  • 1 burk vita bönor i tomat
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk oregano
  •   riven ost
  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Fräs lök och purjo med lite matfett i en panna. Lägg sen i färsen och bryn lite i sänder. Krydda och tillsätt övriga ingredienser utom osten. Koka ca 20 min.
  3. Kalva ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen.
  4. Slå i färsen, strö på ost och grädda klart ca 25 min.

Annons:

  •  14 ingr
  •  18 ingr
  •  19 ingr
  •  14 ingr

Grekisk köttfärspaj med filodeg

av Tommy Myllymäki, Jennie Walldén
  •  45 min
  •  16 ingr
  •  13 ingr
  •  15 ingr