Dansk leverpastej
Foto: TV4

Dansk leverpastej av


1

En rustik och god leverpastej, som gör sig utmärkt såväl på julbordet som till pålägg året runt. Saltgurka är gott till.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Värm ugnen till 200”. Mal levern på kvarn tillsammans med späck, lök och ansjovis till en fin färs. Eller mixa den i matberedare.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd efter hand med mjölk. Krydda och koka till en tjock stuvning 5-10 minuter. Ta såsen av värmen och rör ned äggen ett i sänder. Vänd ned leverfärsen.
  3. Slå smeten i en eller flera höga formar. Täck med folie och gör några lufthål. Grädda i vattenbad mitt i ugnen cirka 1 timme. Ta bort folien mot slutet så att ytan får färg. Serveras med lättstekta baconskivor över.
  •  13 ingr
  •  13 ingr
Leverpastej

Leverpastej

av Per Morberg
  •  10 ingr
Leverpastej

Leverpastej

av Ernst Kirchsteiger
  •  16 ingr
  •  23 ingr
Julpastej

Julpastej

av recept.nu
  •  12 ingr
Hemlagad pastej

Hemlagad pastej

av recept.nu
  •  17 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr