Dansk leverpastej
Foto: TV4

Dansk leverpastej av


1 Tack för din röst

En rustik och god leverpastej, som gör sig utmärkt såväl på julbordet som till pålägg året runt. Saltgurka är gott till.

  1. Värm ugnen till 200”. Mal levern på kvarn tillsammans med späck, lök och ansjovis till en fin färs. Eller mixa den i matberedare.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd efter hand med mjölk. Krydda och koka till en tjock stuvning 5-10 minuter. Ta såsen av värmen och rör ned äggen ett i sänder. Vänd ned leverfärsen.
  3. Slå smeten i en eller flera höga formar. Täck med folie och gör några lufthål. Grädda i vattenbad mitt i ugnen cirka 1 timme. Ta bort folien mot slutet så att ytan får färg. Serveras med lättstekta baconskivor över.
  •  13 ingr
  •  13 ingr

Leverpastej

av Per Morberg
  •  10 ingr

Leverpastej

av Ernst Kirchsteiger
  •  16 ingr
  •  23 ingr

Julpastej

av recept.nu
  •  12 ingr

Hemlagad pastej

av recept.nu
  •  17 ingr
  •  6 ingr
  •  23 ingr

Koreanska köttbullar

av Jennie Walldén
  •  25 min
  •  11 ingr

Ernsts kalvsylta

av Ernst Kirchsteiger
  •  11 ingr

Ugnsbakad leverpastej

av Ernst Kirchsteiger
  •  50 min
  •  14 ingr

Mitt köks julköttbullar

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 30 min
  •  11 ingr

Ernst snabbköttbullar

av Ernst Kirchsteiger
  •  10 min
  •  7 ingr