Dansk leverpastej
Foto: TV4

Dansk leverpastej av


1

En rustik och god leverpastej, som gör sig utmärkt såväl på julbordet som till pålägg året runt. Saltgurka är gott till.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Värm ugnen till 200”. Mal levern på kvarn tillsammans med späck, lök och ansjovis till en fin färs. Eller mixa den i matberedare.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd efter hand med mjölk. Krydda och koka till en tjock stuvning 5-10 minuter. Ta såsen av värmen och rör ned äggen ett i sänder. Vänd ned leverfärsen.
  3. Slå smeten i en eller flera höga formar. Täck med folie och gör några lufthål. Grädda i vattenbad mitt i ugnen cirka 1 timme. Ta bort folien mot slutet så att ytan får färg. Serveras med lättstekta baconskivor över.

  • 1 h
  • 5 ingr