Kan man få för många variationsförslag på färsrätter? Här är löken utanpå i stället för inuti färsen, det blir både gott och roligt att titta på. Servera på en buffé. Kan även serveras som varmrätt med potatismos.
Sätt ugnen på 200°. Skala lökarna och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Dela dem och ta ut de innersta bladen så att de blir som skålar att lägga fyllningen i.
Fyllning: Koka risgrynen i mjölken till en gröt på svag värme. Låt kallna. Blanda färs, 1 ägg, salt och nymalen vitpeppar i en skål. Lägg i riset och arbeta ihop färsen, men inte för mycket, spä eventuellt med lite mjölk. Fyll lökarna med färsen, spritsa eller lägg i den med sked.
Vispa samman ägg och mjölk, krydda med salt och häll äggsmeten i en smord ugnssäker form. Ställ de fyllda lökarna ovanpå och grädda i 25–30 minuter.