Potatiskaka
Foto: TV4

Potatiskaka
av


4

Den här läckra potatiskakan kan serveras som tillbehör till det mesta. Använd inte färskpotatis, utan vänta med att laga den tills höst eller vinter.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.17/5   Röster: 6 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala potatisen och riv den grovt. Skölj i kallt vatten. Krydda med salt och peppar. Skala och strimla löken. Fräs löken i smör. Lägg i den rivna potatisen, blanda med löken och tryck sedan till så att det blir en kaka.
  2. Stek i ej för het panna i ca 15 minuter. Vänd potatiskakan försiktigt när den har fått färg på undersidan. Tillsätt lite matfett om potatisen verkar torr och stek ca 10 minuter på andra sidan.
  3. Skär upp kakan i trekanter före servering.
Svamprulle

Svamprulle

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  29 ingr
  •  2h
  •  41 ingr
Rotfruktspaj

Rotfruktspaj

av recept.nu
  •  12 ingr
Vegansk mix

Vegansk meze

av Bea Szenfeld
  •  77 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr