Ost- och baconfylld bakpotatis

Ost- och baconfylld bakpotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ost- och baconfylld bakpotatis

7 ingredienser

Du behöver naturligtvis inte köpa speciella bakpotatisar, stora potatisar går bra, helst av mjölig sort. Receptet går utmärkt att dubblera om ni är många.

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 1 dl ost, riven
  • 140 g bacon [1 förp]
  • tabasco
  • 0,5 tsk oregano
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och stick några hål i potatisen med en potatissticka så att den inte exploderar i ugnen. Baka potatisen i ca 1 timme. Tärna baconet och stek, lägg det sedan på hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
  2. Höj ugnstemperaturen till 275°. Dela potatisen på mitten och gröp ut innehållet. Pressa den urgröpta potatisen och blanda ner bacontärningarna i potatisen. Krydda med tabasco, oregano, salt och peppar och blanda.
  3. Skeda tillbaka massa i de urgröpta skalen, strö över riven ost och gratinera i 5–6 minuter.