Morötter, gula och röda

Morötter, gula och röda
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Morötter, gula och röda

7 ingredienser

Det kommer allt fler roliga sorters morötter i grönsaksdisken. Röda, gula och vita, förutom de med orange färg. Blanda gärna olika färger i en härlig tillbehörsrätt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g primörmorötter med olika färg
  • vatten
  • salt
  • 2 msk apelsinsaft, pressad
  • 1 msk smör
  • 0,5 knippe dill
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär av blasten på morötterna och skrapa dem. Koka upp lättsaltat vatten och koka morötterna mjuka tillsamman med apelsinsaften.
  2. Låt smöret smälta över morötterna. Hacka dillen grovt.
  3. Strö dill och flingsalt över morötterna före servering.