Blåbärsmarmelad med äpplen

Blåbärsmarmelad med äpplen
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Blåbärsmarmelad med äpplen

4 ingredienser

Syltsocker med pektin är en smidig genväg till god marmelad. Gör gärna flera omgångar och ge bort fina burkar till vännerna.

Ingredienser

portioner
  • 500 g blåbär
  • 500 g syrligt äpple
  • 0,5 citron, saft av
  • 0,75 kg syltsocker med pektin

Gör så här

  1. Skala och tärna äpplena fint. Blanda med blåbär och socker i en gryta. Koka upp, låt koka 5 minuter.
  2. Ta grytan av värmen och skumma ytan. Låt stå 15 minuter för att svalna, rör om ett par gånger.
  3. Slå upp på väl rengjorda glasburkar, förslut och förvara i kylen.