Räkfyllda crêpes

Räkfyllda crêpes
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkfyllda crêpes

16 ingredienser

Pannkakor kan fyllas på olika sätt. Det vanligaste är att rulla pannkakorna med fyllning inuti. Där håller den sig saftig. Elegantare vikta i fyra delar med fyllningen delvis synlig.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • salt

Fyllning

  • 2 morötter, rivna
  • 1 purjolök, skivad (liten)
  • 1 salladskål, strimlad
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk curry
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 500 g räkor med skal
  • ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ihop pannkakssmeten. Grädda små pannkakor.
  2. Fräs purjolök med lite matfett och curry. Vänd ned morötter och kål. Pudra över mjöl, rör ned tomatpuré utrörd med vatten. Krydda, småkoka 10 min.
  3. Skala räkorna.
  4. Fördela fyllning och några räkor på pannkakorna, vik dem i fyra dela och lägg i ugnsform. Strö på ost och resten av räkorna. Gratinera hastigt.