Kikärtssallad med små gurkor

Kikärtssallad med små gurkor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kikärtssallad med små gurkor

9 ingredienser

Den här salladen ska du göra medan ärterna fortfarande är varma. Använder du kikärter från burk ska du alltså värma dem först. Rosépeppar är mest till lyst och kan bytas mot såväl en mindre mängd svartpeppar som enbär.

Ingredienser

portioner
  • 7-8 dl färdigkokta kikärtor
  • 1 rödlök (eller gul lök)
  • 2 dl små inlagda gurkor
  • 0,5 kruka slätbladig persilja
  • 0,5 dl vinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk torkad eller 1 msk färsk oregano

Gör så här

  1. Rör ihop vinäger, olivolja, vitlök, rosépeppar och oregano till en marinad. Slå den över de heta kikärterna. Ställ kallt.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skär gurkorna i mindre bitar. Grovhacka persiljebladen och finklipp stjälkarna.
  3. När kikärterna svalnat varvar du dem med lök, gurka och persilja i en skål eller på ett fat. Strö över de hela rosépepparkornen.