Yoghurt med aubergine

Yoghurt med aubergine
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Yoghurt med aubergine

8 ingredienser

Det här receptet kommer från Gujarat i Indien. Auberginen ångkokas innan den läggs i krämig välkryddad yoghurtsås. Har du ingen ångkokare, använd en trådsil och en kastrull med lock. Servera som tillbehör eller som en lätt måltid med bröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine, 500-600g
  • 3 grön spansk peppar
  • 1 salladslök
  • 6 dl yoghurt
  • 1 msk färsk mynta, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • malen svartpeppar
  • färska myntablad, till garnering

Gör så här

  1. Skala auberginen, klyv den på längden och skär den i centimeterstrimlor eller tvåcentimeterskuber. Skiva salladslöken, även det gröna, lövtunt. Hacka chilifrukten.
  2. Koka upp vatten i ångkokare eller kastrull med lock som passar din sil. Lägg auberginen i ångkokaren eller silen och ånga under lock över livligt kokande vatten ca 10 minuter tills den är riktigt mjuk.
  3. Vispa under tiden yoghurten slät och krämig. Blanda i chili, salladslök och mynta. Krydda med salt och peppar. Låt auberginen rinna av och svalna helt. Blanda den sedan med yoghurten och garnera med några färska myntablad.