Foto: TV4

Ostpaj


8

Ett säkert kort på buffébordet. En ostpaj kan vara ett tillbehör till kött, fågel eller t.ex. rökt lax och så naturligtvis till en god sallad.

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  •   Fyllning:
  • ca 200 g riven ost t.ex. emmenthaler
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, arbeta sen snabbt in vattnet. Lägg degen i plastfilm i kyl en timme.
  3. Kavla ut den, klä en pajform med degen. Nagga bottnen och vik en aluminiumfolieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 minuter, mitt i ugnen.
  4. Vispa ihop fyllningen.
  5. Ta ur formen, ta bort folien och slå i fyllningen.
  6. Grädda klart, 15- 20 minuter. Servera med bitar av röd paprika dekorerat ovanpå.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr

Butlers ostpaj

av recept.nu
  •  16 ingr
  •  13 ingr
  •  10 ingr

Fransk ostpaj

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  13 ingr