Hollandaisesås
Foto: TV4

Hollandaisesås av


4

Pröva att laga din egen hollandaisesås. Den är baserad på smör och äggulor och serveras ljummen. Det är viktigt att gulorna blandas med vatten innan du vispar över värme. Härigenom minskar risken att såsen skär sig. Såsen passar bra till både äggrätter, grönsaksrätter och elegantare fiskrätter.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.7/5   Röster: 10 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Smält smöret på svag värme utan att det bryns.
  2. Blanda äggulor, citron och vatten i en kastrull, ej av aluminium. Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
  3. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaksätt med salt och peppar.
  •  12 ingr
Jalousie

Jalousie

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  9 ingr
  •  19 ingr
  •  12 ingr
  •  15 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr