Filbunke med färska bär

Filbunke med färska bär
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Filbunke med färska bär

7 ingredienser

Välj icke homogeniserad gammaldags mjölk till din filbunke, så bildas det ett trevligt, tunt gräddlager överst. Med extra grädde blir lagret tjockare och filbunken kaloririkare. Tips: Gör filbunkarna i plastglas så är de lätta att ta med på sommarutflykten.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl gammaldags mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl filmjölk
  • 4 plastglass
  • jordgubbar
  • ingefära (eller kanel)
  • strösocker

Gör så här

  1. Blanda mjölk och grädde. Värm, utan att det kokar, till 90°. Om mjölken kokar vasslar den sig. Låt svalna till fingerljummet. Rör i filmjölken och fördela i plastglasen.
  2. Låt stå under handduk eller smörpapper i 12-24 timmar tills filbunken "stannat".
  3. Servera med färska bär eller bara ingefära/kanel och lite socker.