Foto: TV4

Smörstekta kantareller


4

Det här är ett väl beprövat gammalt recept på hur man steker gula kantareller för bäst smak. Servera svampen på en bit rostat bröd så har du en förrätt som är lika enkel som fantastisk!

  • 4 dl färska gula kantareller
  • 2 msk smör
  •   salt och malen vitpeppar
  1. Rensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar.
  2. Lägg den kalla svampen i en gjutjärnspanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort.
  3. När all vätska är borta, lägg i smör och stek svampen under fem minuter. Krydda med salt och peppar.

Annons:

  •  40 min
  •  10 ingr

Rillette

av Sigrid Bárány
  •  3h 30 min
  •  12 ingr

Kokta kräftor

av recept.nu
  •  8 ingr

Ärtsoppa extra allt

av Jens Linder
  •  17 ingr
  •  16 ingr
  •  9 ingr