1 förp taco kryddmix (eller 2 msk egen tacokrydda)
0,5 dl crème fraîche
1 msk limefrukt, saft
Fyllning 2
200 g nötfärs
1 förp taco kryddmix (eller 2 msk egen tacokrydda)
0,5 dl vatten
0,5 dl ost, riven
Fyllning 3
1 röd paprika
0,5 kruka romansallad
1 rödlök
1 dl majskorn
1 msk olivolja
1 msk olivolja
salt
peppar
Toppen
0,5 dl gräddfil
100 g färskost (smak: paprika och chili)
Garnering
8 körsbärstomater (gula och röda)
4 jalapeños (eller fefferoni)
50 g rucolasallad
Gör så här
Fyllningarna: Skär kycklingen i små bitar och stek den i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och crème fraiche och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
Bryn färsen i lite smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Rör ned osten och låt den smälta. Smaka av med salt.
Finhacka paprika, romansallad och rödlök. Blanda med majs, lime, salt, peppar och olivolja.
Tårtan: ägg ett tortillabröd på ett fat och lägg hälften av kycklingen på första lagret, lägg på ett nytt bröd och lägg därpå hälften av köttfärsröran.
Lägg på ytterligare ett bröd och lägg därpå hälften av salladsröran. Upprepa hela vägen en gång till, alla lager.
Mosa creamcheesen tillsammans med gräddfilen och bred sedan ut röran på ett tortillabröd och lägg sedan det brödet överst på tårtan. Garnera med coctailtomater, jalapenos och lite ruccola.