Tacotårta
Foto: Frida Wismar

Tacotårta av


En matigare variant av tacos, passar för exempelvis barnkalaset, fredagsmiddagen eller familjefesten.

Gör din egen tacokryddning till köttfärsen, receptet hittar du här

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Fyllningarna: Skär kycklingen i små bitar och stek den i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och crème fraiche och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
  2. Bryn färsen i lite smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Rör ned osten och låt den smälta. Smaka av med salt.
  3. Finhacka paprika, romansallad och rödlök. Blanda med majs, lime, salt, peppar och olivolja.
  4. Tårtan: ägg ett tortillabröd på ett fat och lägg hälften av kycklingen på första lagret, lägg på ett nytt bröd och lägg därpå hälften av köttfärsröran.
  5. Lägg på ytterligare ett bröd och lägg därpå hälften av salladsröran. Upprepa hela vägen en gång till, alla lager.
  6. Mosa creamcheesen tillsammans med gräddfilen och bred sedan ut röran på ett tortillabröd och lägg sedan det brödet överst på tårtan. Garnera med coctailtomater, jalapenos och lite ruccola.
Fajitas - kyckling i tortillabröd

Fajitas - kyckling i tortillabröd

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  10 ingr
  •  13 ingr
Grillad kycklingtacos

Grillad kycklingtacos

av Jennie Walldén
  •  25 min
  •  17 ingr
  •  10 ingr
  •  6 ingr
kycklingfajitas

Kycklingfajitas

av Jennie Walldén
  •  30 min
  •  31 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr