Tysk potatissallad till rostbiff

Tysk potatissallad till rostbiff
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tysk potatissallad till rostbiff

9 ingredienser

Tysk potatissallad marineras i buljong och serveras ljummen. Jättegott till kallt, skivat kött eller till grillat.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis, med skal
  • 1 rödlök
  • 2 msk vinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl buljong
  • 6 msk neutral olja
  • 1 rödlök

Till servering:

  • 600 g skivad, grillad rostbiff

Gör så här

  1. Potatissallad: Koka potatisen knappt mjuk med skalen på. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skala och skär den i skivor. Lägg skivorna i en skål. Skala och skiva löken. Blanda rödlöken med vinäger, salt, peppar, buljong och olja i en kastrull. Låt det koka upp. Häll den heta lagen över potatisskivorna. Vänd dem försiktigt.
  2. Skala och hacka den gula löken. Servera potatissalladen med rostbiff och lök.