Pressad potatis med vitpeppar

Pressad potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pressad potatis med vitpeppar

3 ingredienser

Pressad potatis är ett enkelt och gott sätt att göra kokt potatis lite mer festlig och elegant. Välj helst en torr och mjölig sort.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skala jämnstora potatisar. Koka upp vatten och lägg i potatisarna. Salta ca 1 tsk salt per liter vatten. Låt potatisen sjuda med locket på glänt i 20-25 minuter eller tills den är mjuk rakt igenom.
  2. Värm en skål med hett vatten och torka den noga. Pressa potatisarna genom potatispress rakt ner i den varma skålen. Krydda eventuellt med lite salt och nymalen vitpeppar, men rör inte om. Servera omedelbart. Pressa en ny omgång, när du bjuder om, eftersom potatisen inte får kallna.