Foto: TV4

Italiensk tomatsås


4

Detta är en mustig tomatsås med en aning hetta från tabascon och en lätt syrlighet från den torra vermouthen.

  • 1  grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl torr vermouth
  • 3 dl passerade tomater
  • 3-6  stänk tabasco
  • 3-4 msk smör
  •   salt
  1. Koka upp vermouthen med buljongtärningen och vispa tills den är upplöst.
  2. Tillsätt passerade tomater och koka upp, krydda med tabasco och några korn salt.
  3. Vispa slutligen ner smöret klickvis.

Annons:

Liknande recept

Parmesangratinerade potatisskivor

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr
  •  15 ingr

Jalapeño och honungssill

av Johan Gottberg, Gert Klötzke
  •  11 ingr

Grillwokade grönsaker

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  7 ingr

Het valnötsröra

av Jacob Wismar
  •  14 ingr