Kökets bästa hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kökets bästa hasselbackspotatis

6 ingredienser

Det här är en rätt som lagades på Hasselbackens restaurang i Stockholm. Potatisarna ska skivas tunt, men inte helt igenom. Om du lägger potatisarna i en träsked hindrar den kniven från att sjunka för djupt. Välj fast potatis till den här rätten.

Ingredienser

  • 8-12 potatisar
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • matfett, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala potatisarna och skär i 3 mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen. Lägg potatisarna i en smord ugnssäker form.
  2. Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Baka potatisarna i ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom.

Matsortera dina potatisskal till återvinning och njut av dina hasselbackspotatisar!