Hannas brunkål


1h 15 min4

Gott till julskinkan!

  • 750 g vitkål
  • 1.5 msk smör
  • 1 st liten gul lök
  • 1 krm peppar
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 dl sirap
  • 5 dl skinkspad eller köttbuljong
  1. Ansa och skär kålen i centimeterstora bitar. Strimla löken.
  2. Fräs kålen och lök i matfettet i en gryta på medelstark värme tills den börjar få färg. Krydda med lagerblad och peppar.
  3. Ringla över sirapen och tillsätt skinkspad eller buljong. Låt puttra under lock cirka 1 timme, eller sätt in grytan i ugnen utan lock på 175 grader i cirka 1 timme. Smaka av med salt.

Annons:

Brunkål

av recept.nu
  •  5 ingr

Brunkål

av recept.nu
  •  6 ingr

Ernsts goda brunkål

av Ernst Kirchsteiger
  •  1 h
  •  10 ingr

Rödkål

av Gert Klötzke, Johan Gottberg
  •  13 ingr

Citronris

av recept.nu
  •  11 ingr

Kålrabbifrittata

av Anna Bonde
  •  10 ingr