Foto: TV4

Friterade grönsaker


4

Vill du prova riktig, indisk streetfood? Det här är friterade grönsaker som du kan köpa i gatustånd i Indien. Ofta kan du köpa ett bröd till eller yoghurtsås. Du kan äta de här grönsakerna som mellanmål, förrätt eller tillbehör.

  • 1/2  blomkålshuvud,ca 200 g
  • 1/2  gul lök
  • 100 g färska spenatblad
  • 1  kokt potatis
  • 1  aubergine
  • 1 1/2 msk röd chilipeppar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm bikarbonat
  •   olja till fritering
  1. Skala den kokta potatisen och tärna den, skär blomkålen i tärningar, skala och skiva löken och skär auberginen i tärningar. Lägg potatis, blomkål, lök, aubergine och spenatblad i en bunke. Blanda samman yoghurt, chilipeppar och salt och vänd försiktigt ner det i grönsakerna, det går allra bäst att blanda med händerna.
  2. Blanda samman mjöl och bikarbonat och blanda ner det i grönsaksblandningen så att grönsakerna får ett klibbigt men fast hölje. Hetta upp frityroljan, pröva temperaturen med en liten klick smet. När den flyter upp är oljan lagom het.
  3. Ta upp grönsakerna med smeten i ungefär 2 msk stora klickar. Fritera dem i oljan i 3-4 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Annons:

Indisk kebab

av recept.nu
  •  7 ingr

Friterade grönsakssnacks

av Anna Lind Lewin
  •  18 ingr
  •  12 ingr

Spenat i yoghurt

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  11 ingr