Foto: TV4

Dillstuvad potatis


4

Dillstuvad potatis är både potatis och sås i ett. det är ett klassiskt tillbehör till isterband och rimmad lax.

  • 1 kg potatis, fast sort
  • 1  knippa dill
  •   Bechamelsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  •   salt och malen vitpeppar
  1. Béchamelsås
    Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör i vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och tillsätt mjölken under omrörning Låt såsen småkoka i 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och koka potatisen nätt och jämnt färdig. Låt den svalna och skiva försiktigt.
  3. Hacka dillen fint och rör ner den i såsen. Ringla den heta såsen över potatisen och vänd ner försiktigt. Låt allt bli genomvarmt och servera genast.

Annons:

Liknande recept

Gräddstuvad spenat

av Jens Linder
  •  6 ingr

Kantarellpaj

av recept.nu
  •  11 ingr

Helstekt potatis

av recept.nu
  •  4 ingr