Dillstuvad potatis
Foto: TV4

Dillstuvad potatis av


4

Dillstuvad potatis är både potatis och sås i ett. det är ett klassiskt tillbehör till isterband och rimmad lax.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.55/5   Röster: 11 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör i vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och tillsätt mjölken under omrörning Låt såsen småkoka i 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och koka potatisen nätt och jämnt färdig. Låt den svalna och skiva försiktigt.
  3. Hacka dillen fint och rör ner den i såsen. Ringla den heta såsen över potatisen och vänd ner försiktigt. Låt allt bli genomvarmt och servera genast.

  • 1 h
  • 5 ingr