Dillstuvad potatis
Foto: TV4

Dillstuvad potatis av


4

Dillstuvad potatis är både potatis och sås i ett. det är ett klassiskt tillbehör till isterband och rimmad lax.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 5/5   Röster: 1 Tack för din röst
  1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör i vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och tillsätt mjölken under omrörning Låt såsen småkoka i 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och koka potatisen nätt och jämnt färdig. Låt den svalna och skiva försiktigt.
  3. Hacka dillen fint och rör ner den i såsen. Ringla den heta såsen över potatisen och vänd ner försiktigt. Låt allt bli genomvarmt och servera genast.
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  15 min
  •  10 ingr
Inkokt lax med savojkål

Inkokt lax med savojkål

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  19 ingr
Skogskryddad hjortfilé

Skogskryddad hjortfilé

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  24 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr