Bakad potatis
Foto: TV4

Bakad potatis
av


4 Tack för din röst

Du behöver inte köpa särskilda bakpotatisar, även om de är rejält stora och har god smak. Vilken stor potatis som helst går bra att baka. Bäst blir de mjöliga sorterna.

  1. Förvärm ugnen till 225°. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna.
  2. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
  3. Gör ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig. Servera med salt, smör och/ eller gräddfil.
  •  50 min
  •  14 ingr

Parmesangratinerade potatisskivor

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr

Holy Cow

av Mats Andersson
  •  1h
  •  18 ingr
  •  19 ingr
  •  9 ingr
  •  6 ingr
  •  11 ingr

Varm potatissallad

av Thomas Drejing
  •  25 min
  •  7 ingr
  •  6 ingr

Grillad sparris från Österlen

av Ernst Kirchsteiger
  •  10 ingr