Kall inkokt lax
Foto: TV4

Kall inkokt lax av


4 Tack för din röst

Laxen kokas inte utan tillagas genom att den täcks med en kryddig het lag och får stå så tills alltsammans svalnat. Det är viktigt att laxskivorna inte är för tjocka eller ligger för tätt på fatet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  1. Skär fisken i inte för stora, väl rensade portionsbitar. Lägg dem luftigt i ett djupt serveringsfat eller i en gratängform med hög kant. Skala och skiva lök och morot. Koka vatten, vinäger, salt, pepparkorn, lagerblad, morot och lök i 15 minuter.
  2. Sila lagen het över den okokta fisken, lagen ska täcka fisken med 1 cm. Täck med smörpapper och låt fisken långsamt kallna. På det här sättet blir laxköttet perfekt i konsistensen, krämig och läckert saftig.
  3. Nykokt dillpotatis och en majonnäs, mjukrörd med vispgrädde eller crème fraiche, passar utmärkt till. Knaprig pressgurka med hackad persilja i lagen kan också rekommenderas.

Kall inkokt lax

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  12 ingr

Inkokt lax

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  25 ingr

Inkokt lax

av recept.nu
  •  13 ingr

Inkokt lax

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  9 ingr

Rimmad lax

av recept.nu
  •  12 ingr

Gravad lax

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  7 ingr

Grava lax

av recept.nu
  •  5 ingr

Sill i dill

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  7 ingr

Tre snabba sillar

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  19 ingr

Sherrysill

av Nils Emil Ahlin
  •  10h
  •  7 ingr

Sill med ägg och ansjovis

av Fredrik Eriksson
  •  8h 10 min
  •  10 ingr