Inkokt lax
Foto: TV4

Inkokt lax av


810

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala och skär löken i klyftor. Skär citronen i bitar. Skala och skär moroten i slantar. Koka upp vatten i en avlång fiskgryta. Tillsätt lök, citron, ättiksprit, lagerblad, morotsslantar, vit- och svartpepparkorn samt salt. Låt koka ett par minuter.
  2. Ta ur laxen och klipp bort gälarna. Skölj noga. Är skinnet mycket halt, tvätta laxen i lite ättika. Lägg ner laxen i spadet i fiskgrytan och låt den sjuda sakta i 30 minuter. Skumma då och då. Pröva om laxen är färdig genom att känna om köttet släpper ryggbenet. Servera laxen varm med kokt färskpotatis och sås.
  3. Vill du servera laxen kall, låt den svalna i spadet. Ta upp den och dra loss skinnet. Lös upp gelatinbladen i kokspadet. Pensla laxen med gelatinblandningen. Dekorera med skivad gurka och skivade rädisor. Ställ kallt till servering.
Kall inkokt lax

Kall inkokt lax

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  12 ingr
  •  25 ingr
Inkokt lax

Inkokt lax

av recept.nu
  •  13 ingr
Kall inkokt lax

Kall inkokt lax

av recept.nu
  •  11 ingr
Inkokt lax

Inkokt lax

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  9 ingr
Rimmad lax

Rimmad lax

av recept.nu
  •  12 ingr
Grava lax

Grava lax

av recept.nu
  •  5 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr