Yoghurt med potatis

Yoghurt med potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Yoghurt med potatis

8 ingredienser

Det här är gatumat från Indien. Yoghurt med potatis är en av de vanligaste rätterna i gatustånden för att den är billig, mättande och god. Dessutom är den lätt att laga. Servera som tillbehör till kött- eller linscurry eller med ris som ett helt mål.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl yoghurt
  • 300 g potatis, skalad
  • 1 gul lök (liten)
  • 0,5 tsk hel spiskummin
  • 0,5 tsk salt (efter smak)
  • 1 krm malen svartpeppar
  • färsk koriander
  • 1 grön spansk peppar

Gör så här

  1. Låt en stekpanna av gjutjärn bli riktigt het. Lägg i spiskumminfröna och rosta dem under omrörning 15–20 sekunder, häll dem sedan ur pannan och krossa i mortel. Genom att rosta dem får man fram en speciell smak.
  2. Skär potatisen i skivor eller tärningar. Skala och finhacka löken. Vispa yoghurten slät. Blanda i potatis, lök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Låt blandningen stå i kylskåpet tills den är riktigt kall.
  3. Hacka koriandern. Hacka chilin fint, ta först bort kärnorna om du vill ha mildare smak på rätten. Strö över koriander och chili.