Foto: TV4

Tre goda röror


4

De här rörorna är tänkta att ätas med en bit bröd. Servera som aptitretare eller som mellanmål. Till hummusen behövs tahini, sesampasta, som ger hummusen dess speciella karaktär.

  •   Tzatziki:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2  grön gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • 2  vitlöksklyftor
  •   Guacamole:
  • 1  avokado
  • 1 tsk färskpressad lime
  • 2 msk rödlök
  • 1  vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spansk peppar
  • 1  tomat
  • 1/2 tsk salt
  •   Hummus:
  • 1 burk kokta kikärter
  • 1 msk tahini
  • 2 msk färskpressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1  vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  1. Tzatziki
    Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet. Låt gurkraspet stå och vattna ur en stund med 1 tsk salt. Krama ut vätskan och blanda med yoghurten. Pressa ner vitlöksklyftan. Krydda med salt och nymalen svartpeppar, pressad citron och olivolja.
  2. Guacamole
    Skala och finhacka löken. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Skålla, skala och hacka tomaten. Mosa avokadon med en gaffel. Blanda snabbt i saften av lime. Blanda ner lök, tomat och spansk peppar. Pressa ner vitlöken och krydda med salt.
  3. Hummus
    Låt kikärterna rinna av. Spara spadet. Mixa kikärterna med tahini, citronsaft och olivolja. Pressa ner vitlöken. Krydda med nymalen svartpeppar. Använd spadet från kikärterna och spä med till lagom konsistens.

Annons:

Liknande recept

Hummus

av GI Viktkoll
  •  5 ingr
  •  17 ingr

Hummus

av Jacob Wismar
  •  8 ingr

Hummus

av Kristoffer Appelquist
  •  5 ingr
  •  10 ingr
  •  16 ingr

Hummus

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr

Levande Hummus

av Anna Skipper
  •  50 min
  •  9 ingr