Tre goda röror
Foto: TV4

Tre goda röror
av


4 Tack för din röst

De här rörorna är tänkta att ätas med en bit bröd. Servera som aptitretare eller som mellanmål. Till hummusen behövs tahini, sesampasta, som ger hummusen dess speciella karaktär.

  1. Tzatziki: Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet. Låt gurkraspet stå och vattna ur en stund med 1 tsk salt. Krama ut vätskan och blanda med yoghurten. Pressa ner vitlöksklyftan. Krydda med salt och nymalen svartpeppar, pressad citron och olivolja.
  2. Guacamole: Skala och finhacka löken. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Skålla, skala och hacka tomaten. Mosa avokadon med en gaffel. Blanda snabbt i saften av lime. Blanda ner lök, tomat och spansk peppar. Pressa ner vitlöken och krydda med salt.
  3. Hummus: Låt kikärterna rinna av. Spara spadet. Mixa kikärterna med tahini, citronsaft och olivolja. Pressa ner vitlöken. Krydda med nymalen svartpeppar. Använd spadet från kikärterna och spä med till lagom konsistens.

Grekiska röror

av Oskar - Dalsland
  •  27 ingr
  •  30 min
  •  5 ingr
  •  11 ingr
  •  16 ingr

Enkla grilltillbehör

av Tina Nordström
  •  17 ingr
  •  9 ingr

Klassisk tzatziki

av recept.nu
  •  7 ingr

Salsa Española

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  17 ingr
  •  7 ingr

Varm potatissallad

av Thomas Drejing
  •  25 min
  •  7 ingr
  •  10 min
  •  7 ingr