Kryddig tomatsås

Kryddig tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddig tomatsås

10 ingredienser

Kryddig tomatsås som passar att servera till både varm och kalla rätter.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk basilika och persilja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm upp lite olja eller smör i en kastrull. Tillsätt den hackade löken och vitlöken, fräs detta i några minuter utan att det tar färg.
  2. Sila av spadet från tomaterna, men spara spadet. Hacka tomaterna och blanda ned med löken. Rör ner tomatpurén och örterna. Fräs alltsammans några minuter och späd sedan med tomatspadet tills det blir en lagom tjock sås.
  3. Smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Servera såsen varm eller kall.