Foto: TV4

Fiskbuljong


12

Fiskbuljong är en god grund om du ska laga en fisksoppa. Den här mängden, 1,2 liter, brukar vara lagom till en soppa för fyra. Det är bäst att använda ben från plattfisk och torsk.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 1 1/2 kg fiskskrov
  • 1  gul lök
  • 1  purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 liter vatten
  • 10  vitpepparkorn
  • 1  knippa persiljestjälkar
  • 1  kvist timjan
  1. Hacka löken grovt och skiva purjolöken. Rengör och spola fiskbenen. Hugg dem i bitar. Lägg smör i grytan och låt löken svettas med fiskbenen. Rör om då och då.
  2. Häll i vatten. Låt koka upp och skumma. Lägg i pepparkorn, persiljestjälkar och timjan. Låt sjuda i 20 minuter.
  3. Sila buljongen och låt den sedan koka ner tills något mindre än hälften återstår.

Annons:

Liknande recept

Ljus fiskfond

av recept.nu
  •  7 ingr

Brun fiskfond

av recept.nu
  •  11 ingr

Kalvvelouté

av recept.nu
  •  5 ingr
  •  11 ingr

Kräftfond

av recept.nu
  •  9 ingr

Ljus viltfond

av Gert Klötzke
  •  10 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr