Foto: TV4

Brunsås


4

Brunsås passar bra till de flesta av våra klassiska husmansrätter, exempelvis köttbullar, pannbiff och stek.

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 1/2 dl köttbuljong
  • 1/2 dl grädde (valfri fetthalt)
  •   kinesisk soja
  •   salt och malen vitpeppar
  1. Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt buljong, lite i taget. Koka såsen 4 - 5 minuter.
  2. Spä med grädde och krydda med salt och peppar. Häll i ett par droppar soja för färgens skull.

Annons:

Liknande recept

  •  14 ingr

Viltgräddsås

av recept.nu
  •  9 ingr

Portvinssås

av recept.nu
  •  7 ingr

Pepparrotssås

av recept.nu
  •  5 ingr
  •  7 ingr
  •  15 ingr
  •  7 ingr
  •  10 ingr