Foto: TV4

Två julsallader


4

Alla vill ha något grönt på julbordet. Vackert och nyttigt. Kål och apelsin, vinterns vitaminbomber, i skön förening i en sallad. Rotfrukter i olika färger i en annan.

  •   Apelsin- och kålsallad:
  • 1/2  vitkålshuvud, finstrimlat
  • 3-4  morötter, grovrivna
  • 1  purjolök, finskivad
  • 2  apelsiner, i skalade klyftor
  •   saft av 1 apelsin
  •   Råkostsallad:
  • 4-5  morötter
  • 1  kålrot, liten
  • 1  slanggurka
  • 1  stor rättika
  •   Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  •   salt och svartpeppar
  1. Apelsin- och kålsallad
    Blanda grönsakerna i en skål. Slå pressad apelsin över.
  2. Råkostsallad
    Riv alla grönsakerna grovt och blanda i en skål. Blanda dressingen och slå över.

Annons:

Kryddad kål

av recept.nu
  •  10 ingr

Kryddad kål

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  12 ingr

Laxlunch

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  13 ingr