Pizzasnurror
Foto: TV4

Pizzasnurror
av


4 Tack för din röst

Det här är helt enkelt pizza utbakad som svensk kanelbulle. En rolig färgklick på buffébordet och även perfekt utflyktsmat.

  1. Vetedeg: Ljumma mjölken till 37°. Rör i olja och salt och smula i jästen. Knäck ett ägg och blanda ner det. Rör i det mesta av mjölet och arbeta kraftigt och länge. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Tomatsås: Rör ihop tomatpuré, pressad vitlök, soja och oregano. Riv osten. Strimla skinkan och grovhacka oliverna.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den med några få kraftiga tag. Dela i två halvor. Kavla ut till två plattor, ca 30 x 40 cm. Bred först på tomatsåsen och därefter antingen skinkan eller olivhacket. Täck med riven ost. Rulla ihop till en fast rulle. Dela varje rulle i 20-25 skivor. Lägg i bullformar. Täck med smörpapper och därefter bakduk.
  4. Sätt ugnen på 250°. Jäs i ca 30 minuter tills degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Vispa upp det andra ägget. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite riven ost. Grädda till vacker färg i 10-12 minuter.

Minipizzor

av recept.nu
  •  13 ingr

Pizzette - minipizzor

av Paolo Roberto
  •  14 ingr

Minipizzor

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  11 ingr

Minipizzor

av Tea Stjärne
  •  2h
  •  21 ingr

Pizzette - minipizzor

av Paolo Roberto
  •  12 ingr

Pizza Calzone

av Pelle Johansson
  •  1h 28 min
  •  11 ingr

Små smördegspizzor

av Linnéa Seidel
  •  7 ingr
  •  8 ingr

Pizza frutti di mare

av Leila Lindholm
  •  13 ingr

Anti pasto misto

av Mario Brescia
  •  24 ingr
  •  1h 30 min
  •  12 ingr

Paolos röd dag-pizza

av Paolo Roberto
  •  1,5 h
  •  12 ingr
  •  5 ingr

Cannoli på ingalunda vis

av Felicia - Hudiksvall
  •  20 min
  •  15 ingr

Tre sorters pizza

av Ernst Kirchsteiger
  •  1 h
  •  32 ingr