Foto: TV4

Pizzasnurror


4

Det här är helt enkelt pizza utbakad som svensk kanelbulle. En rolig färgklick på buffébordet och även perfekt utflyktsmat.

  • 5 dl mjölk
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst ( 1 paket)
  • 2  ägg
  • 13-15 dl vetemjöl
  •   Tomatsås:
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl tomatpuré
  • 1  pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk kinesisk soja
  •   Fyllning:
  • 3 dl riven ost
  • 100 g kokt eller rökt skinka
  • 2 dl gröna oliver
  • 1  ägg
  • 1 dl riven ost
  1. Vetedeg
    Ljumma mjölken till 37°. Rör i olja och salt och smula i jästen. Knäck ett ägg och blanda ner det. Rör i det mesta av mjölet och arbeta kraftigt och länge. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Tomatsås
    Rör ihop tomatpuré, pressad vitlök, soja och oregano. Riv osten. Strimla skinkan och grovhacka oliverna.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den med några få kraftiga tag. Dela i två halvor. Kavla ut till två plattor, ca 30 x 40 cm. Bred först på tomatsåsen och därefter antingen skinkan eller olivhacket. Täck med riven ost. Rulla ihop till en fast rulle. Dela varje rulle i 20-25 skivor. Lägg i bullformar. Täck med smörpapper och därefter bakduk.
  4. Sätt ugnen på 250°. Jäs i ca 30 minuter tills degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Vispa upp det andra ägget. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite riven ost. Grädda till vacker färg i 10-12 minuter.

Annons:

Ostpaj

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  28 ingr

Flygande minicalzone

av Anders Levén
  •  11 ingr
  •  17 ingr

Glutenfri pajdeg

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  15 ingr
  •  15 ingr