Foto: TV4

Glutenfri pajdeg


Pajdeg görs ofta på vetemjöl. Här kommer ett recept som kan användas av den som kan äta gluten. För visst är paj god och spännande mat, som kan varieras på många sätt?

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2  kokta, kalla potatisar (ca 150g)
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2  ägg
  • 2 dl mjölk
  •   salt
  •   malen vitpeppar
  •   Förslag på fyllning:
  •   tärnad ost och skinka
  •   lax och färsk spenat
  •   paprika och oliver
  •   broccoli och tomat
  1. Värm ugnen till 200°. Riv den kalla, kokta potatisen på fina sidan av rivjärnet. Blanda mjölmix och salt. Blanda ner i potatisrivet och tillsätt margarinet. Tryck ut degen i en pajform.
  2. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Gör äggstanningen, vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  3. Fyll pajen med äggstanning och valfri smaksättning. Grädda i ytterligare 20-30 minuter.

Annons:

  •  14 ingr

Kungens utflyktspaj

av Per Morberg
  •  15 ingr
  •  ca 20 min
  •  15 ingr

Paj med skinka

av recept.nu
  •  15 ingr

Pizzette - minipizzor

av Paolo Roberto
  •  14 ingr
  •  40 min
  •  12 ingr

Rabarberpaj med mandelmassa

av Caroline Hofberg
  •  8 ingr
  •  ca 1 h
  •  18 ingr