Foto: TV4

Potatislimpa


2

Har du lite kall kokt potatis över så varför inte baka en potatislimpa!

  • 50 g jäst
  • 1 dl olja
  • 5 dl filmjölk
  • 200 g kokt kall riven potatis
  • 1 1/2 tsk salt
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • ca 10 dl vetemjöl special
  1. Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör om. Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl. Arbeta in vetemjöl lite efter hand till en ganska fast och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på bakbord, dela den och forma två bröd. Strö mjöl över låt dem jäsa övertäckta tills de reser sig igen efter lätt tryck.
  3. Grädda bröden i ca 20 minuter. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

Annons:

Liknande recept

Wivis knäckebröd

av Lisa Lemke
  •  11 ingr

Bagels

av recept.nu
  •  12 ingr

Snabbakat knäcke

av Jacob Wismar
  •  14 ingr

Julklappsbröd

av recept.nu
  •  11 ingr

Potatis- och kantarellbröd

av Fredrik Eriksson
  •  8 ingr

Messmörslimpor

av recept.nu
  •  8 ingr