Potatislimpa
Foto: TV4

Potatislimpa av


2

Har du lite kall kokt potatis över så varför inte baka en potatislimpa!

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.6/5   Röster: 5 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör om. Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl. Arbeta in vetemjöl lite efter hand till en ganska fast och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på bakbord, dela den och forma två bröd. Strö mjöl över låt dem jäsa övertäckta tills de reser sig igen efter lätt tryck.
  3. Grädda bröden i ca 20 minuter. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

  • 1 h
  • 5 ingr