Potatislimpa
Foto: TV4

Potatislimpa av


2

Har du lite kall kokt potatis över så varför inte baka en potatislimpa!

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör om. Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl. Arbeta in vetemjöl lite efter hand till en ganska fast och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på bakbord, dela den och forma två bröd. Strö mjöl över låt dem jäsa övertäckta tills de reser sig igen efter lätt tryck.
  3. Grädda bröden i ca 20 minuter. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.
  •  1 h 15 min
  •  18 ingr
Jättegod sirapslimpa

Jättegod sirapslimpa

av Leila Lindholm
  •  7 ingr
Fruktig kavring

Fruktig kavring

av Lisa Lemke
  •  12 ingr
Leilas filmjölkslimpa

Leilas filmjölkslimpa

av Leila Lindholm
  •  1h
  •  16 ingr
Bröd med nötter och aprikoser

Bröd med nötter och aprikoser

av Christian Hellberg, Camilla Läckberg
  •  12 ingr
  •  14 ingr
Vitt bröd

Vitt bröd

av recept.nu
  •  6 ingr
Vitt matbröd

Vitt matbröd

av recept.nu
  •  6 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr