Ciabatta
Foto: TV4

Ciabatta av


Har man smakat det goda italienska brödet en gång är man fast. Brödets kraftiga smak bildas av degens långa jäsningsperiod före gräddningen. Nygräddad är ciabatta lite seg inuti och delikat knaprig på utsidan.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.43/5   Röster: 7 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen långsamt i 2 minuter därefter kraftigt i 8 minuter. Degen ska vara lös.
  2. Klappa ut degen i en långpanna med höga kanter som först smorts med olivolja. Klappa in ytterligare olja ovanpå.
  3. Täck degen med plastfilm för bästa jäseffekt och låt den jäsa i 1 timme.
  4. Stjälp försiktigt upp degen på väl mjölat bakbord. Skär upp degen i 8-10 avlånga bitar. Lägg upp dem försiktigt på smorda plåtar med rejält mellanrum. Låt bröden jäsa ytterligare 2 timmar.
  5. Grädda i 175 grader i 25 minuter.
  •  8 ingr
  •  8 ingr
Italienskt surdegsbröd

Italienskt surdegsbröd

av Bonniers kokbok (flera kockar)
  •  6 ingr
  •  2 h
  •  42 ingr
Oxsvansgryta med kokt potatis

Oxsvansgryta med kokt potatis

av Roland - Stockholm
  •  36 ingr
  •  7 ingr
Valnötsbröd

Valnötsbröd

av recept.nu
  •  9 ingr
Pizza Calzone

Pizza Calzone

av recept.nu
  •  13 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr