Brytbröd
Foto: TV4

Brytbröd av


1

En riktigt festbröd att placera mitt på bordet. Perfekt till soppor och grytor. Gott också att ta med helt ut på picknick.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Värm ugnen till 200°. Smula jästen i en bunke. Blanda margarin och mjölk, till ca 37°. Rör ut jästen och arbeta in övriga ingredienser. Knåda degen smidig. Täck och jäs 30 minuter.
  2. Smöra en rund bakform eller stor stekpanna med höga kanter (och med handtag som tål ugnsvärme). Knåda degen på bakbordet, rulla ut en tjock längd och dela den i 12-14 bitar. Rulla runda bullar och ställ dem tätt i formen. Jäs 20 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg, strö på flingsalt och grädda strax under mitten ca 40 minuter. Låt svalna på galler.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr