Brytbröd
Foto: TV4

Brytbröd av


1 Tack för din röst

En riktigt festbröd att placera mitt på bordet. Perfekt till soppor och grytor. Gott också att ta med helt ut på picknick.

  1. Värm ugnen till 200°. Smula jästen i en bunke. Blanda margarin och mjölk, till ca 37°. Rör ut jästen och arbeta in övriga ingredienser. Knåda degen smidig. Täck och jäs 30 minuter.
  2. Smöra en rund bakform eller stor stekpanna med höga kanter (och med handtag som tål ugnsvärme). Knåda degen på bakbordet, rulla ut en tjock längd och dela den i 12-14 bitar. Rulla runda bullar och ställ dem tätt i formen. Jäs 20 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg, strö på flingsalt och grädda strax under mitten ca 40 minuter. Låt svalna på galler.
  •  2 h
  •  42 ingr

Salt ostbröd

av recept.nu
  •  7 ingr

Brunkans bagels

av Heléne Johansson
  •  12 ingr
  •  27 ingr
  •  34 ingr

Bageriets goda baguetter

av Heléne Johansson
  •  10 ingr

Bröd med sesamfrön

av Kristoffer Appelquist
  •  9 ingr

Enkelt lantbröd

av recept.nu
  •  6 ingr

Lunchbröd

av recept.nu
  •  11 ingr

Olivbröd

av recept.nu
  •  12 ingr

Vitt bröd

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Potatislimpa

av recept.nu
  •  7 ingr

Hönökaka

av recept.nu
  •  7 ingr