Foto: TV4

Brytbröd


1

En riktigt festbröd att placera mitt på bordet. Perfekt till soppor och grytor. Gott också att ta med helt ut på picknick.

  • 40 g jäst
  • 100 g margarin, smält
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1  ägg
  • 1 påse riven parmesan, 60 g
  • 2 dl grynblandning
  • ca 7 dl vetemjöl
  • 1  ägg till pensling
  •   flingsalt till dekor
  •   smör till formen
  1. Värm ugnen till 200°. Smula jästen i en bunke. Blanda margarin och mjölk, till ca 37°. Rör ut jästen och arbeta in övriga ingredienser. Knåda degen smidig. Täck och jäs 30 minuter.
  2. Smöra en rund bakform eller stor stekpanna med höga kanter (och med handtag som tål ugnsvärme). Knåda degen på bakbordet, rulla ut en tjock längd och dela den i 12-14 bitar. Rulla runda bullar och ställ dem tätt i formen. Jäs 20 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg, strö på flingsalt och grädda strax under mitten ca 40 minuter. Låt svalna på galler.

Annons:

Liknande recept

Bröd med sesamfrön

av Kristoffer Appelquist
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Carolines parmesanbröd

av Caroline Ahlqvist
  •  12 ingr

Vallmobröd

av recept.nu
  •  8 ingr

Bacon- och lökbröd

av Magnus Johansson
  •  13 ingr

Ljusa flätan

av recept.nu
  •  12 ingr

Frukostbulle

av recept.nu
  •  8 ingr

Min goda Formfranska

av Leila Lindholm
  •  2h
  •  12 ingr