Foto: TV4

Skurna pepparkakor


Ju tunnare skivor du skär av denna pepparkaksdeg desto godare och knaprigare blir kakorna.

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • knappt 1 dl sirap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl sötmandel, skalad och grovhackad
  • ca 6 dl vetemjöl
  •   Ugn: 175°
  1. Rör smör och socker vitt.
  2. Tillsätt sirap, kryddor och bikarbonat, mandel samt det mesta av mjölet.
  3. Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Dela den och forma två rullar. Platta till rullarna, slå in den i plastfilm, lägg i kylen ett par timmar.
  4. Skär tunna kakor av degen, lägg på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr

Jultårta

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  11 ingr
  •  12 ingr
  •  10 ingr

Ullas skurna pepparkakor

av Ernst Kirchsteiger
  •  12 ingr

Ingefärskakor

av Therese Baalack
  •  27 min
  •  8 ingr

GI-pepparkakor

av GI Viktkoll
  •  8h 20 min
  •  8 ingr