Foto: TV4

Ökensand - spröda småkakor


70

Spröda bakverk som smakar allt annat än ökensand. Har i stället fått sitt namn av att det brynta smöret ger dem en lätt sandfärg. Kallas även drömmar.

  • 200 g smör, lätt brynt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • ca 5 dl vetemjöl
  1. Värm ugnen till 200°. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Blanda hjorthornsalt och mjöl och arbeta in detta till en smidig deg.
  2. Dela degen och rulla ut två längder. Forma små runda kakor och lägg dem på plåt med bakpapper.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Annons:

Skrädmjölsdrömmar

av Ernst Kirchsteiger
  •  45 min
  •  6 ingr

Kärleksmums

av Anders Levén
  •  50 min
  •  14 ingr

Vattenkransar

av recept.nu
  •  6 ingr

Klenäter

av Anders Levén
  •  55 min
  •  13 ingr

Drömmar

av Stefano Catenacci
  •  7 ingr

Inas småkakor

av Ina Drakfors
  •  1 h
  •  25 ingr

Fredriks småkakor

av Fredrik Nylén
  •  1,5 h
  •  29 ingr