Ökensand - spröda småkakor
Foto: TV4

Ökensand - spröda småkakor av


70

Spröda bakverk som smakar allt annat än ökensand. Har i stället fått sitt namn av att det brynta smöret ger dem en lätt sandfärg. Kallas även drömmar.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Värm ugnen till 200°. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Blanda hjorthornsalt och mjöl och arbeta in detta till en smidig deg.
  2. Dela degen och rulla ut två längder. Forma små runda kakor och lägg dem på plåt med bakpapper.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna på plåten.
Jonnha paradbak.

Jonnhas småkakor

av Jonnha Hagenlöf Arabi
  •  26 ingr
Skrädmjölsdrömmar

Skrädmjölsdrömmar

av Ernst Kirchsteiger
  •  45 min
  •  6 ingr
Leilas whoopies

Leilas whoopies

av Leila Lindholm
  •  29 ingr
Klenäter

Klenäter

av Ernst Kirchsteiger
  •  40 min
  •  8 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr